Hon är utbildad civilekonom från Linköpings universitet och har mångårig erfarenhet av arbete som auktoriserad revisor och företagsrådgivare inom Big4 och har nu rollen som ansvarig för tjänsteområde redovisning. Hon är uppvuxen och bor i Norrköping men upptäcker gärna nya platser och att resa till värmen.

Vi ser Pernilla som en driven och engagerad person med bred kompetens som kommer stärka vårt team, både i det operativa arbetet såväl som på ledningsnivå.

Du kommer från en anställning på Norrköpings kommuns revisionskontor. Vad var det som gjorde att du sökte dig tillbaka byråvärlden?

– Det var spännande att få en inblick i offentlig sektor och dess olika typer av verksamheter men jag saknade närheten till kunder samt möjligheten att coacha och vägleda mer juniora medarbetare. När förfrågan kom från RTL lät det som en tjänst som innehöll de delar som jag saknade. På RTL finns en tydlig ambition för tillväxt och utveckling som tilltalar mig.

Vilka tre ord skulle dina vänner beskriva dig med?

– Positiv, driven och en livsnjutare avseende mat och dryck

Har du någon dold talang?

– Många! Jag kan både sticka och virka även om inte tiden räcker till för det just nu. Drömmer om att bli yoga-lärare (kundalini).

Du beskriver en passion för god mat, goda viner och att resa. Finns det någon matkultur i världen som du uppskattar mer, i sådana fall vilken och vad gör den så fantastisk?

– Vad gäller viner gillar jag mer den ”nya världen” där vinmakarna inte är låsta i lagar och gamla traditioner. Jag uppskattar medelhavsinspirerad mat med mycket fisk och skaldjur samt grönsaker. Pasta är en favorit!

Med stort intresse för mat kan man anta att du smakat många olika rätter, vad är det märkligaste du ätit?

– Conch – havsniglar som var väldigt tuggiga…

Du har ju nu varit här i knappt tre månader – hur upplever du din första tid på RTL?

– Det händer massor med saker! Bara under de månader jag varit här har det anställts flera personer samtidigt som det nu blivit klart att vi kommer bli fler kontor i Östergötland inom Klara Consulting-sfären. Känns så klart både spännande och roligt!

Som bekant söker vi flera medarbetare, inte minst inom redovisning – det låter som att du kan rekommendera andra att söka sig till RTL också?

– Absolut, söker du efter en arbetsplats som är både familjär och agerar med korta beslutsvägar och där du som medarbetare får stora möjligheter till utveckling är RTL platsen för dig.

Vad kul att du fått en bra start hos oss och att du upplever ett fint välkomnade från medarbetarna! Tack för att du tog dig tid att prata. Vi är verkligen glada att du har kommit till RTL – varmt välkommen!

– Tack! Det känns väldigt bra att vara här! 

Du når Pernilla via:

013-35 88 35

fornamn.efternamn@rtlekonomi.se