Hon har mångårig erfarenhet av arbete som redovisningskonsult på en av de större byråerna. Sofia är uppvuxen och bor i Åtvidaberg och har intresse för inredning och spännande tv-serier.

Vi ser Sofia som en engagerad och strukturerad person med ekonomisk och administrativ kompetens som kommer stärka vårt team.

Du har arbetat på redovisningsbyrå i över 10 år. Vad var det som gjorde att du sökte dig till redovisningsbranschen från första början?

Jag läste ekonomi på gymnasiet och upptäckte då att företagsekonomi var både roligt och spännande. Efter studentexamen ville jag fortsätta på ekonomispåret och blev erbjuden en tjänst på en av de större redovisnings-/revisionsbyråerna. Jag tackade ja då tjänsten lät intressant och verkade ge möjlighet till arbete med olika typer av företag i olika branscher. Jag gillar också att konsultbranschen ger möjlighet till möten med många olika typer av människor, både drivna företagare och kompetenta medarbetare. Jag gillar även att det är en bransch under stor förändring, inte minst vad gäller digitalisering. Detta har gjort och gör att jag trivs mycket bra i min roll som redovisningskonsult.

Vilka tre ord skulle dina vänner beskriva dig med?

Omtänksam, glad, positiv.

Du är ju tvåbarnsmor varav den ena är en 7-åring och som tycker du har ett sååå skönt jobb där du ”bara” kan sitta vid datorn. Hur skulle du beskriva din arbetsdag för din 7-åring?

Hon är väldigt nyfiken på mitt jobb och jag försöker beskriva det som att jag hjälper företag med deras ekonomi så att de dels kan betala sina inköp och få betalt för det de gör gentemot sina kunder. Jag hjälper även företagen med att ha ordning och reda på sina siffror så att de vet hur mycket pengar de har kvar i spargrisen.

Wow, din 7-åring måste vara både imponerad och stolt över vad mamma åstadkommer under dagarna. Vi som kollegor har ju redan hunnit lägga märke till din varma personlighet och din goda kompetens inom yrket men finns det något som folk utanför din närmsta omgivning inte känner till om dig?

På hemmaplan använder jag teckenspråk, då jag har en son som är gravt hörselnedsatt.   

Spännande att kunna ett språk som inte är så utbrett men ändå så användbart när det behövs! Du har ju nu varit här i drygt tre månader – hur upplever du din första tid på RTL?

– Tiden har gått fort och jag känner mig väldigt välkommen hos RTL. Jag tycker att jag har roliga och varierande arbetsuppgifter som både är utvecklande och utmanade. Jag arbetar främst med årsbokslut men har även några löpande redovisningsuppdrag. 

Som bekant söker vi flera medarbetare, inte minst inom redovisning – det låter som att du kan rekommendera andra att söka sig till RTL också?

– Absolut, söker du efter en arbetsplats som är både familjär och agerar med korta beslutsvägar och där du som konsult får stora möjligheter till utveckling är RTL platsen för dig. Dessutom känns det väldigt spännande att RTL numera är en del av Klara Consulting och jag tycker att det är kul att få vara med redan från början på den resan.

 Vad kul att du fått en bra start hos oss och att du upplever ett fint stöd från medarbetarna! Tack för att du tog dig tid att prata. Vi är verkligen glada att du har kommit till RTL – varmt välkommen!

– Tack! Det känns väldigt bra att vara här! 

Du når Sofia via:

013-35 88 61

fornamn.efternamn@rtlekonomi.se