Vi säger hej till Erik Andersson som gör sin praktik hos RTL.

Erik – du studerar till redovisningsekonom. Var studerar du och hur länge?

Jag studerar på Affärshögskolan i Linköping fram till sommaren 2022 och är nu ute på tio veckors praktik.
Utbildningen pågår i två år totalt.

Hur kommer det sig att du valde att studera till redovisningsekonom?

Jag har alltid tyckt om matematik och siffror. Det växte ytterligare när jag började utbildningen. Jag har provat andra yrken och inriktningar, men det är inom det här området jag känner att jag hör hemma. Att använda både mina färdigheter och det jag lär mig för att hjälpa kunder känns jättekul!

Nu har du hunnit med tre av tio veckors praktik hos RTL – vad tycker du så här långt?

Praktiken erbjuder det som skolan har svårt att åstadkomma, det vill säga arbetet och rollen på riktigt.
Här hos RTL har jag kunnat vara med i kundprocessen och som exempel se hur viktigt det är med goda kundrelationer för att fullt ut kunna bistå kunderna. Det är såklart spännande att tillsammans med min handledare få arbeta med riktiga uppgifter. Medarbetarna hos RTL har mycket kunskap och hög kompetens, så jag försöker få med mig så mycket jag kan. Jag ser också att RTL satsar mycket på löpande kompetensutveckling för medarbetarna, det tycker jag är förtroendeingivande. Både min handledare Stephanie och de andra medarbetarna här tar väl hand om mig och inkluderar mig på ett bra sätt. Nu väntar nya moment vid årsskiftet som jag också ser fram mot.

Erik Andersson