Vi säger hej till Pierre Grankvist – ny redovisningskonsult hos RTL Ekonomi & Revision sedan oktober 2022.

Du avslutade dina studier till redovisningsekonom i juni och sommarjobbade därefter på en av de större revisionsbyråerna innan du valde att komma till RTL. Men vad var det egentligen som fick dig att plugga till redovisningsekonom?

– Ekonomi är något jag alltid har varit intresserad av, vare sig det gäller börsen eller privatekonomi. Men det som lockade när det kommer till yrket redovisningskonsult så var det den stora variation som finns inom yrket, variationen av alla olika kunder, branscher, företag, arbetsplatser och hur många olika människor man får ta del utav. Men också att det är tydliga arbetsuppgifter vad gäller struktur, mål och deadlines. Men även en viss frihet hur du planerar dina egna arbetsdagar utifrån prioritet och kunder/företagets efterfrågan/behov.

Oj, det låter som du redan hunnit fånga rollens många uppsidor! Som ung och relativt nyexaminerad är det spännande att höra vad du generellt har för förväntningar på branschen – vad tror du om framtiden?

– En utmaning som jag redan har sett under början på min karriär är den ständiga förändringen som pågår i digitaliseringen, den påverkar förändringar i bolag och reglerna i själva bokföringen, vilket gör det väldigt viktigt och centralt att vara ”utbildad” genom kurser eller ett eget ansvar att söka upp den nykomna informationen för att vara aktuell. Vilket är något RTL redan visat är prioriterat då vi redan haft centrala utbildningar inom olika ämnen. Framtiden tror jag kommer att vara väldigt miljöspecificerat och att digitaliseringen kommer styra konsulterna till en alltmer rådgivande roll då AI och Big data kommer ”ta över” flödena allt mer.

Ja, det känns som en spännande framtid för både RTL och branschen där man kan förvänta sig fortsatt stora förändringar. Du har ju nu varit här i drygt två månader – hur upplever du din första tid på RTL?

– Tiden har gått fort och jag känner mig väldigt välkommen hos RTL. Dessutom ger rollen som konsult stora möjligheter till utveckling, samtidigt som duktiga seniora medarbetarna hjälper till vid behov, vilket är viktigt för en junior medarbetare.

Som bekant söker vi flera medarbetare, inte minst inom redovisning – det låter som att du kan rekommendera andra att söka sig till RTL också?

– Absolut, söker du efter en arbetsplats som agerar med korta beslutsvägar och där du som konsult får stora möjligheter till utveckling är RTL platsen för dig.

Vad kul att du fått en bra start hos oss och att du upplever ett fint stöd från medarbetarna! Tack för att du tog dig tid att prata. Vi är verkligen glada att du har kommit till RTL – varmt välkommen!

– Tack! Det känns väldigt bra att vara här! 

Du når Pierre via:

013-35 88 26

fornamn.efternamn@rtlekonomi.se

Blir du som erfaren redovisningskonsult nyfiken på RTL är du varmt välkommen att kontakta vår personalansvarige Jonas Hulthén på telefonnummer 013-35 88 39 för en närmare presentation av RTL. Tveka inte att höra av dig!