Vi säger hej till Karin Oskarsson som precis börjat som lönekonsult och ansvarig för tjänsteområde lön hos RTL Ekonomi & Revision.

Varför bör man köpa in tjänsten lön i stället för att sköta lönehanteringen själv?

Jag kan se flera stora fördelar med att låta en extern lönekonsult ta över ansvaret för bolagets löner.
Dels handlar det om kontinuitet och minskad sårbarhet. Kör man lönerna själv kan det bli väldigt besvärligt om en nyckelmedarbetare är frånvarande av någon anledning, kanske sjuk eller behöver vårda sjukt barn.
En lönekonsult kan naturligtvis också bli sjuk, men då har vi bra kollegial uppbackning i vårt arbetssätt, i våra system och i våra rutiner. Rätt lön kommer till rätt medarbetare i slutet på månaden ändå, precis som det måste vara!
Vi arbetar med många olika kunder, vilket ger större specialistkunskaper för varje uppdrag och vi uppdaterar varandra.
En annan stor fördel är att du som företagare kan vara lugn i att vi alltid håller oss uppdaterade runt regeländringar inom området lön. Du behöver inte avsätta vare sig tid eller pengar på att uppdatera dig själv och din medarbetare.
Vi har koll åt dig, helt enkelt.
Slutligen vill jag poängtera att vi har möjlighet att arbeta i riktigt bra system, vilket kan vara svårt att försvara om man är ett mindre eller mellanstort företag.
Vi tar hand om att underhålla och uppdatera de system vi arbetar i inom RTL, så att du slipper.

Vad var det som fick dig intresserad av RTL, Karin?

För mig är det avgörande med trivsel. Jag såg att RTL är ett trevligt och gemytligt företag. Dessutom uppskattar jag att vi inte arbetar i ett öppet kontorslandskap, utan har egna rum. Det är också viktigt för min trivsel.
Jag förstod att RTL står väl rustade för den digitala resan och att jag skulle få tillgång till nytt och bra teknikstöd i arbetet. Allmänt tycker jag om rollen som konsult! Att få arbeta med olika kunder under eget kundansvar ger stor variation och sätter mig i kontakt med fler människor. Dessutom ligger RTL praktiskt placerat. Det är lätt att ta sig hit via både bil, buss och cykel. Det är nära till många bra butiker, så att man faktiskt kan göra ärenden i anslutning till arbetet.
Det är ju också jättebra!

Så du kan rekommendera jobbet som lönekonsult hos RTL?

Nu är jag visserligen ny i bolaget – men jag har gjort mitt val på goda grunder – så det kan jag absolut rekommendera!
Vi vill bli fler, så kontakta oss gärna om du tycker att det låter intressant.

Du når Karin via:

fornamn.efternamn@rtlekonomi.se

013-358868